Webstep öppnar kontor i Umeå

Jakob Cardell

VD

Expansionen i Sverige fortsätter. Nu tar Webstep sikte på Umeå som en del i bolagets tillväxtstrategi.

Kungsgatan 63 D i centrala Umeå – här öppnar Webstep upp sitt nya kontor i Sverige, vilket blir Webstepkoncernens nordligaste satsning. Förste man på plats heter Niklas Abrahamsson med bakgrund som frontendutvecklare på Uppsalakontoret, och som nu träder in i rollen som regionsansvarig i Umeå.

Det är väldigt roligt att ha fått förtroendet som regionsansvarig i Umeå och jag ser fram emot att vara med och starta upp vår verksamhet här, säger Niklas Abrahamsson Regionansvarig i Umeå på Webstep AB.

 

Framtiden finns i norr

Norrlandsregionen som helhet är en växande marknad inom IT. Umeå, som är Norrlands största stad, visar på god digaliseringstakt. En förklaring till detta är de större företagen i regionen som ofta använder IT-tjänster i olika affärsområden.

Websteps målsättning är att ytterligare kunna bidra till den redan imponerande digitaliseringstakten genom sitt utbud av IT-tjänster. Med unik kompetens från hela Webstepkoncernen på över 500 medarbetare kan nu lokala företag – förutom enskilda konsulttjänster – även nyttja skräddarsydda team, så kallade “team as a service” för sina projekt.

 

Umeå har en pulserande energi, en växande IT-marknad och ett framåtlutat företagsklimat med stor mångsidighet. Vi ser med spänning fram emot att tillsammans med våra duktiga kollegor få bygga Webstep i denna attraktiva region, säger Jakob Cardell VD på Webstep AB.

 

Webstep Öppnar kontor i Umeå

VD Jakob Cardell och Regionansvarig Niklas Abrahamsson

 

Attraktiv arbetsplats och kompetensutveckling i Umeå

Webstep i Sverige har under senaste två åren sett en stor tillökning av kollegor inom flera kompetenser, från system- och webbutveckling till Data Science och IT-management. Förhoppningen är att denna positiva trend som arbetsplats ska fortsätta och i sin tur skapa arbetstillfällen inom IT i Umeåtrakten.

Satsningarna i Umeåområdet kommer även sätta fokus på kompetensutveckling. Precis som på övriga Webstepkontor förväntas olika typer av kompetensaktiviteter att arrangeras, både externa och interna, med målsättning att bidra till kunskapsspridning inom IT i regionen.

Fler nyheter du inte får missa