Intervju: Ett decennium senare – därför väljer de att stanna

Christofer Larsén

Marknadsförare

I en tid då arbetsmarknaden snurrar allt snabbare firar Webstep ett halvår med fyra tioårsjubilarer. Kristjan Jonsson och Calle Richardsson delar med sig av sina minnen och skälen till att de valt att stanna kvar hos Webstep.

Att fira tio år hos Webstep är inte bara en milstolpe, det är en resa fylld med erfarenheter, lärande och gemenskap. Kristjan Jonsson och Calle Richardsson är två av våra jubilarer som inte bara har bidragit med sin tekniska skicklighet utan också varit en del av vår utveckling som företag. Från djupdyk i Java och systemintegration till att leda kritiska projekt framåt, har deras karriärer hos oss varit allt annat än monotona.

 

Kristjan reflekterar över sin tid hos oss:

Eje övertygade mig att ansluta till Webstep för tio år sedan, och sedan dess har jag knappt haft en lugn stund. Och det menar jag på ett bra sätt med uppdrag, kompetensutveckling och trevliga sociala aktiviteter.

Calle delar med sig av sin erfarenhet:

Mina uppdrag har varierat från SVT till Ericsson och nu senast på ett internationellt ad-tech bolag, där jag har haft roller som utvecklare, systemarkitekt och techlead. Varje uppdrag har varit en ny möjlighet att växa och bidra.

Calle och Kristjan 1


10 år av minnen och utveckling

Under ett decennium hos Webstep har Kristjan och Calle samlat på sig oförglömliga minnen och knutit många nya vänskapsband. Kristjan värdesätter särskilt de unika kompetensaktiviteterna, "Att lära från branschexperter som Dan North har gett insikter som är svåra att finna i vardagen eller på standardkurser." Calle reflekterar över de gemensamma konferensresorna, "Resorna till London, Barcelona och Lissabon var inte bara roliga utan också otroligt berikande för vårt team."

 

Calle och Kristjan 2


Därför har de valt att stanna kvar

Calle och Kristjan sticker ut. Normen med snabba jobbyten på arbetsmarknaden är något de flesta av oss har upplevt under de senaste åren, och verkar vara en trend som även fortsätter framöver. Så vad är det som lockar för att stanna kvar? Finns det ett framgångsrecept som arbetsgivare?

 

Både Calles och Kristjans tid inom företaget återspeglar Websteps engagemang för kompetensutveckling och en arbetskultur som värdesätter flexibilitet och individuell frihet.

 

Calle och Kristjan 3


Kristjan framhäver hur Websteps fokus på kontinuerligt lärande och varierande uppdrag har berikat hans professionella liv. "Det är den ständiga utvecklingen och friheten att forma min karriär som håller mig kvar," förklarar han. Calle instämmer, och betonar vikten av intressanta uppdrag och den starka känslan av gemenskap.

Webstep erbjuder en unik blandning av frihet och tillhörighet, vilket gör varje dag meningsfull, säger han.


Calle och Kristjan 4

 

 

En trygg arbetsgivare genom hela karriären

Vi är oerhört glada att få fira tio år med Kristjan och Calle, två stjärnor som har bidragit till Websteps framgångar. Deras erfarenheter belyser det som gör Webstep till just Webstep – förmågan att skapa en miljö där medarbetare inte bara vill stanna, utan också trivs och utvecklas.

 

Som arbetsgivare är vi stolta att kunna erbjuda en arbetsplats där personligt engagemang, kompetensutveckling och välmående går hand i hand. Det är ett recept som vi är övertygade kommer leda till många fler firanden i framtiden!

Fler nyheter du inte får missa