Webstep certifierar 28 (!) kollegor som Scrum Masters

Reynir Hübner

Konsultchef

Under hösten 2022 gick Webstep första utbildning i Scrum Master Certifiering av stapeln. Nu har deltagarna erhållit sina certifieringar som Scrum Masters efter kompetenshelgen.

Vi älskar kompetensutveckling och vet att våra kollegor känner likadant. Därför letar vi ständigt efter nya sätt att arrangera kompetensaktiviteter med ämnen som Websteppare både har nytta av, men också tycker är intressanta och vill utvecklas mer inom.

Scrum Master är ett sådant ämne. På Webstep finns det ett stort intresse från kollegor inom olika kompetenser att certifiera sig som just Scrum Master. De vill bredda sin kompetens även om de, t.ex arbetar som Frontendutvecklare eller Dataengineer i dagsläget.

För oss var vår “Scrum Master Certifierings-helg” ett riktigt WIN-WIN-event. Det gynnar både våra konsulter – som känner sig trygga att axla mer ansvar – och våra kunder som drar nytta av den erfarenheten. Vi ser hur kollegor som kan scrum bra, och tycker det är intressant att jobba med, blir mer värdefulla i teamen de arbetar i, säger Reynir Hüber, Konsultchef och arrangör av Webstep Scrum Master Certifiering.

Hybridutbildning för Scrum Masters – högt deltagande och antal certifierade

Websteps Scrum Master Certifering hölls i Stockholm som en hybridutbildning, där kollegor från hela Sverige hade möjlighet att delta online. Instruktör och utbildare var Arne Åhlander som är certifierad Scrum Trainer (CST). Arne Åhlander har djup kunskap inom scrum och har närmare 20 års erfarenhet av att hjälpa ledande företag som Saab, Telenor, Ericsson, Volvo mfl.

 

Webstep Scrum Master certifiering

Websteps utbildning i Scrum Master certifiering


Veckorna som följde utbildningstillfället fick deltagarna möjlighet att slutföra sitt certifieringsprov, något som de klarade med bravur – hela 28 Websteppare är nu certifierade Scrum Masters (!).

Jag är otroligt glad att utbildningen fick ett sådant pass bra gensvar. Men framför är jag stolt att så pass många valde, och klarade av, att certifiera sig. Det är ett kunskapslyft för hela organisationen, säger Reynir Hüber, Konsultchef och arrangör av Webstep Scrum Master Certifiering.

Fler nyheter du inte får missa