Solida kompetenslyft möter marknadens ökande behov av molntjänster

Eje Thorarinsson

Regionchef Uppsala

– Vi upplever ett närmast bottenlöst behov av driftkompetens för molntjänster på marknaden. Kunderna vill börja använda detta enorma möjlighetsutrymme. Kompetens är en kritisk resurs, och ett av våra viktigaste verktyg är certifieringsstöd genom norsk-svenska ”Webstep Cloud School”, säger Arne Solheim, ansvarig för Websteps molnsatsning.

 

Utmaningens kärna är stor och global: Det saknas tillräcklig kompetens. Tillbudet är helt enkelt mindre än efterfrågan. Lösningen är utbildning, och det snabbt. Just det har Webstep satt i system.


Fokus på certifieringskurser

– Vi har byggt upp ett internt kursprogram som leder till certifiering som AWS Certified Solutions Architect – Associate. Vi är inne på andra året och har parallella kurser i både Norge och Sverige. Vårt upplägg är en språngbräda till ytterligare associate-certifieringar för våra konsulter och är anpassat till den tunga IT-kompetens de redan besitter. Vi upplever att det händer extremt mycket på marknaden för moln och molntjänster just nu och möter behovet med en attraktiv utbildning, säger Arne Solheim.

Unika förutsättningar för kompetenslyft

– Möjligheten att snabbt skapa upplägg för intern kompetensöverföring, coaching, mentorskap och stöd i konsultgrupper ger oss en extra fördel. Vi befinner oss i en unik situation, vi har de resurser som krävs och vi lyckas genomföra det. Vi har kört samma upplägg för flera kunder, eftersom vi ofta är väl insatta i kundernas kompetens och utmaningar. Att anpassa utbildningen till ”just in time and to the point” har visat sig vara effektivt för att komma igång snabbt, förklarar Webstepchefen.

Behöver nya medarbetare

Webstep har erfarna och efterfrågade konsulter som i huvudsak är fullbokade, men lusten att lära och förmågan att hålla sig uppdaterad är stark.

 

– Våra medarbetare har en stor kapacitet. Det är en viktig orsak till att vi kan lyfta oss och fånga upp nya trender. Även i en tid där alla krigar om duktig personal kan vi hävda oss med ständigt ökad kompetens och leveransförmåga inom moln, fortsätter Arne Solheim, som också medger att den robusta miljön behöver nya konsulter: – Det kvittar om du är kund eller konsult – om du är nyfiken på hur Webstep kan lyfta dig eller ditt företag in i molnet är det bara att kontakta oss. Vi lever i en tid där just det vi brinner för också är extremt efterfrågat. Nu tar det verkligen fart. Det motiverar oss och gör oss handlingskraftiga. Det är bara att kontakta oss, avslutar Arne Solheim.

Robusta molnförmågor på ”Webstep Cloud School”: AWS Hero Anders Bjørnestad (till vänster) och Arne Solheim, ansvarig för Websteps molnsatsning.

Robusta molnförmågor på ”Webstep Cloud School”: AWS Hero Anders Bjørnestad (till vänster) och Arne Solheim, ansvarig för Websteps molnsatsning.

Fler nyheter du inte får missa