Webstep Uppsala expanderar, en våning i taget

Christofer Larsén

Marknadsansvarig

Webstep Uppsala flyttar till nytt kontor. Detta efter flera år av tillväxt, snabb tillströmning av medarbetare och satsning på in-house uppdrag åt kunder.

Webstep öppnade sitt Uppsalakontor 2019. Efter en tid på kontorshotell och flera anställningar flyttade man kontoret till en charmig vindsvåning på 140 kvadratmeter i Forumgallerian i centrala Uppsala. Precis vid flytten kom Covid-pandemin, men samtidigt ökade efterfrågan på konsulter från Webstep. Detta har resulterat i ett 20-tal medarbetare idag.

Det var dags att flytta ut. Eller ska vi säga flytta ner? Flytten är nämligen den absolut kortaste i Websteps historia på knappa 1,5 meter diagonalt ner från befintligt kontor. En våning ner i samma byggnad i Forumgallerian jobbar nu Websteps personal i ett vackert och nyrenoverat kontor på 300 kvadratmeter.


Webstep Uppsala flyttar till nytt kontor

Nya lokaler att fylla i Uppsala - Webstep

Vi ser att marknaden i Uppsala är väldigt bra och vi vill fortsätta växa här. Efterfrågan och kunderna ökar ständigt. Att vi nu får mer än dubbelt så stort kontor i Uppsala gör oss redo för ytterligare expansion och är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, vilket så klart är otroligt kul, säger Eje Thorarinsson, Regionchef i Uppsala.

Fokuserad satsning på in-house uppdrag

En av anledningarna till varför ett större kontor behövdes är de stora satsningar som görs kring in-house uppdrag utöver traditionella konsultuppdrag som Webstep erbjuder. Den nya lokalen kommer därför att underlätta att jobba i team, ha effektiva kundmöten och hålla i kompetenshöjande aktiviteter.

 

Den här flytten till ett större kontor tycker jag är extra kul eftersom vi gör mycket tillsammans på kontoret och många gillar att sitta att jobba på kontoret. Vi ser hur det stärker sammanhållning ytterligare, säger Eje Thorarinsson, Regionchef i Uppsala.

Fler satsningar på kompetensaktiviteter i Uppsala

Webstep har varit kända lokalt i Uppsala för sina kompetensevents som ofta arrangeras på kontoret. Bland annat har en Master Class hållits i fem delar av Uppsalakollegan Marcus Stamström där man utbildat Backend utvecklare i Frontend utveckling. Meetups kring Reactramverket Remix har hållits regelbundet av kollegan Niklas Abrahamsson som, liksom andra kompetensaktiviteter, har varit väldigt uppskattade.

De nya lokalerna kommer nu möjliggöra ytterligare kompetenssatsningar i Uppsala där fler deltagare kan bjudas in att vara med live.

Vi har en spännande tid framför oss och den nya lokalen kom inte dag för sent. Vi har nu fler möjligheter gällande interna kompeteskvällar, Meetups och utbildningar som planerats in för det här året. Det kommer bli stort och vi uppmuntrar alla att vara med som kan och vill, avslutar Eje Thorarinsson, Regionchef i Uppsala.

Fler nyheter du inte får missa