Ny koncernchef på plats: Arne Norheim klar för Webstep

Jakob Cardell

VD Webstep Sverige

Den 2 maj tillträder Arne Norheim som ny koncernchef i Webstep.

– Jag ser fram emot att komma igång. Webstep är ett spännande företag med duktiga och engagerade medarbetare. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla och lära känna Webstep inifrån. Tillsammans ska vi åstadkomma mycket positivt, säger han.


Arne Norheim tar över stafettpinnen från Kjetil Eriksen, som varit koncernchef sedan 2006. Den nya Webstepchefen inledde sin karriär på IBM tio år innan dess. Sedan 1996 har Arne Norheim haft en rad ekonomi- och ledningspositioner i IBM-koncernen i USA, Sverige, Frankrike och Danmark. De senaste sex åren har han varit Norgechef för ”Big Blue” och satt tydliga spår, bland annat genom att dubblera omsättningen och vidareutveckla IBM till en revitaliserad, tjänstedriven och tydlig leverantör på den norska marknaden.

 

 

Websteps medarbetare gör skillnaden

– Digital transformation och Webstep är två sidor av samma mynt. I dag handlar det om att använda data för omställning, nyskapande och transformation. Det gäller i alla branscher och samhällssektorer. Webstep erbjuder kompetenta experter med djupgående teknologiska insikter och omfattande erfarenhet av sina verktyg. Våra medarbetare är anställda för att göra skillnad när företag vill ta nya steg genom produktutveckling, tjänsteutveckling och framtidsorienterade förändringsprocesser, förklarar den nya Webstepchefen, som redan är insatt i Websteps unika styrkor för kunder och medarbetare.

Ser fram emot att vidareutveckla Webstep

– Vi kan ikläda oss många olika roller och bistå både genom rådgivning och operativt. Vi kan ta på oss de mest krävande uppgifterna, se helheten och möjligheterna, samtidigt som vi har förmågan att lösa de utmaningar som uppstår. Webstep skapar värde för våra kunder. Det skapar potential för oss som företag, intressanta utmaningar för våra medarbetare och gör mitt jobb extra spännande. Därför är det inte konstigt att jag ser fram emot att vara med och vidareutveckla Webstep, säger han och ler.


Kunskapsöverföring och regional förankring i fokus

Arne Norheim tar över ansvaret för ett företag som spridit sig från stad till stad i Norge och Sverige. Starka kompetensmiljöer med lokal leveransförmåga har etablerats i alla dessa städer. Samtidigt har kompetensutbytet mellan avdelningarna fått ett allt starkare fäste.


– De senaste åren har Webstep etablerat Centres of Excellence (CoE) inom allt fler områden, som molnteknologi, IoT och Data Science. Det har utvecklat Webstep som kompetensmiljö och givit våra kunder tillgång till ny kompetens och nya möjligheter. Här har regionavdelningarna spelat en viktig roll, och för mig blir det viktigt att förvalta det på bästa sätt framöver. Kompetensutveckling och kunskapsöverföring är en av våra största styrkor, både för våra medarbetare och våra kunder, förklarar Arne Norheim.

Tackar den avgående Webstepchefen Kjetil Eriksen

I samband med tillträdet passar också den nya Webstepchefen på att tacka den avgående koncernchefen.

 

– Kjetil Eriksen har hållit i rodret länge och framgångsrikt och utvecklat Webstep från ett litet konsultföretag till en börsnoterad IT-leverantör. När jag nu tar över ansvaret är det för ett företag med en solid position, ett företag som jag tror starkt på och som jag gläder mig att ta ansvar för och vidareutveckla. Webstep har mycket att erbjuda, inte bara för medarbetarna, kunderna och ägarna, utan också i det offentliga rummet. Nu ser jag fram emot att komma igång och arbeta med alla mina nya kollegor, avslutar han.

Fler nyheter du inte får missa