"Det känns att man är en del av konsultbolaget också, och inte bara sitter med uppdraget."

Marcus Stamström

Frontend team lead Uppsala

Lär känna vår kollega Marcus som tillhör vårt Uppsala kontor. Han är Frontend team lead och gillar att anordna kompetenskvällar och skriva blogginlägg. Lär känna Marcus.

- Hej Marcus – berätta om dig själv

Jag jobbar som Frontend utvecklare på Websteps Uppsalakontor och är även team lead för vår Frontend grupp i Uppsala. Jag tycker det är roligt att agera i kompetensutvecklingen på Webstep och har hållt i en del presentationer och skrivit blogginlägg om diverse JavaScript ramverk.,


Jag bor i Uppsala med min fru och dotter och på fritiden hittar vi på olika aktiviteter och spenderar vi mycket tid tillsammans. Sedan är det även viktigt för mig att ta hand om hälsan och då gillar jag styrketräning, löpning och cykling. Jag gillar även att läsa bloggar inom JavaScript och böcker inom personlig utveckling.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Man kan säga att min roll är tvådelad, eftersom jag både är team lead på Webstep och jobbar som konsult ute på uppdrag.


Som team lead, så innefattar min roll till stor del att alla i mitt team trivs på Webstep och att de känner att de utvecklas i rätt riktning och får nya och motiverande utmaningar. I den här rollen försöker jag dels själv anordna kompetensaktivteter, men också bjuda in externa talare eller föreslå kurser för enskilda önskemål. Till exempel så bjöd vi in Kent C Dodds som talade om Confident React och hur man kan bli mer självsäker på den kod som man produktionssätter.


Som konsult är jag nu på uppdrag hos Exopen där jag är Frontend lead, vilket innefattar många olika delar. Dels handlar det om att vara arkitekt, att vi tar rätt tekniska besult och bygger applikationer på rätt sätt med hög kvalite. Sedan handlar det även om att coacha mitt team så att vi jobbar som ett team och bygger bra saker tillsammans. Sedan vill jag även att dem i mitt team utvecklas och brukar dels hålla kompetensluncher för att gå igenom nya tekniker. Jag brukar även lägga en del tid på code reviews för att ge feedback. Utöver detta, har jag även koll på vad som kommer längre fram och förbereder dem epics så att ni vi har gjort klart en funktionalitet, vilket gör att vi på direkten kan ta nästa. Det är en roll med stor variation och många bollar i luften samtidigt, vilket passar mig väldigt bra.

- Hur är det att vara konsult på Webstep?

Det är kul, eftersom jag gillar varierande arbetsuppgifter. På Webstep är uppdragen ofta ganska långa, så man hinner verkligen komma in i projektet och får sitta i mer avancerade projekt, vilket passar mig väldigt bra. Vad jag gillar just med Webstep är att vi har en bra sammanhållning, speciellt på kontoret. Det känns att man är en del av konsultbolaget också, och inte bara sitter med uppdraget.


Kompetensutvecklingen är också väldigt bra, vilket annars lätt glöms bort på just konsultbolag. Vi har många aktiviteter för utveckling, som meetups, kompetenshelger, kurser och bloggar. Att det även går att testa nya uppdrag och nya tekniker är något som jag gillar med att vara anställd på Webstep.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Kompetensaktiviteterna är väldigt bra. Vi har meetups och kompetensbio, där tre kollegor senast körde lightning talks. Det bästa är kompetenshelgerna när vi bjuder in en extern talare och kör workshop-helg. Det brukar vara väldigt uppskattat för alla och det är extra kul att träffa alla andra kollegor också!

 

Jag tycker att Webstep är ett bra företag att utvecklas i. Det är lätt att hitta motivation till att utveckla sin kompetens när man har duktiga kollegor, man blir pådriven. Jag tycker också att vi har en transparent organisation, där all information är tillgänglig för alla och går att ta del av. Jag känner mig delaktig, det uppskattar jag väldigt mycket.

- Var hittar du din inspiration?

Jag hittar inspirationen på jobbet, och när det gäller JavaScript brukar jag hitta den på Twitter där det finns många intressanta personer att följa. Det kan vara grundare av ramverk som håller på med utbildningar inom JavaScript och delar bra tips om bloggar att läsa och nya ramverk att testa. En annan inspirationskälla är att läsa blogginlägg och böcker inom frontend.

 

Utöver tech och jobbet gillar jag att inspireras inom personlig utveckling och då läser jag böcker eller lyssnar på ljudböcker! Nyligen läste jag boken “Never split the difference” som min kollega Sabir tipsade om.

Nyfiken på att bli en kollega till Marcus?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb