"Har man en idé så lyssnar folk och man kan driva igenom saker."

Erik Svensson

Lead Developer Stockholm

Möt Erik som är en del av vårt .NET team i Stockholm! Han har en bred bakgrund inom programmering, men har de senaste åren arbetat mest med .NET. Erik håller även i en del kompetenskvällar och coachar utvecklare på sitt uppdrag. Läs mer om honom här.

- Hej Erik, berätta om dig själv

Jag är 37 år gammal och jobbar med programmering sedan 2008. Har arbetat med många olika programmeringsspråk, både funktionella och objektorienterade språk. De senaste åren har det varit mycket fokus på .NET. Mest spännande är agila metoder, ramverk och förändringsarbete i organisationer. Jag har under min karriär varit i såna företag i många år och sett mönstret som uppstår och tycker det är intressant.

 

Utöver det tycker jag om musik och spelar själv flera instrument. Jag tycker också väldigt mycket om att vara ute i naturen. Programmering tar även upp en del av min fritid, bland annat underhåller jag ett gäng open-source projekt.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Min roll är utvecklare i. NET teamet. Just nu arbetar jag på ett företag inom spelbranschen som People Lead, men man kan säga att det är mer som Team Lead. Det innebär att jag bland annat arbetar med personlig utveckling av ett gäng utvecklare. Jag har coachingsamtal och sätter upp och följer upp mål. Det är superspännande att jobba med utveckling av kollegor. Jag arbetar fortfarande en del med systemutveckling, men mycket mindre än tidigare. Just nu sitter jag mycket med .Net5 och Kubernetes. I år har jag även jobbat med Kafka och att implementera Continuous Delivery-kultur.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Det är fantastiskt roligt att vara konsult här och i .NET-teamet! Vi har det väldigt bra och vår konsultchef David gör ett fantastiskt jobb med att hålla ihop teamet, coacha oss och vara ett bra bollplank i frågor man har kring uppdragen. Och det är inte bara David som är stöd, utan mina andra utvecklarkollegor är med och stöttar. Vi gör mycket tillsammans i teamet, både på och utanför arbetet. Vi hjälper bland annat till med rekrytering.


Jag gillar också kompetensaktiviteterna. Här har jag tagit möjligheten att hålla event om saker jag tycker är intressant. Jag har fått mycket hjälp med allt roddande runtomkring – det har varit jättebra. Hade mitt tredje meetup nyligen och har märkt hur mycket jag har lärt mig och utvecklats. Häftigt!

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Det är som sagt ledarskapet och att man känner sig sedd här. Det är enkelt, har man en idé så lyssnar folk och man kan driva igenom saker. Det gör att jag trivs väldigt bra! Folk är trevliga och roliga, vi har en bra stämning i teamet. Alla är inkluderande och drar sitt strå till stacken, exempelvis så har de flesta av oss varit på uppdrag hela tiden och det är ingen som är utanför. Kollegorna är väldigt kompetenta och tycker om programmering väldigt mycket, vilket är kul.

- Var hittar du din inspiration?

En inspirationskälla när det gäller ledarskap är min konsultchef David. Och så har jag flera inspirationskällor på uppdraget. Jag känner också att man vill göra saker för teamet och det inspirerar mig i det jag gör. Man blir sedd och belönad för det arbete man sätter in!

 

Behöver jag inspiration utanför jobbet brukar jag gå ut i Nackareservatet för att se lite grönt. Det brukar hjälpa. Jag bor i Hammarbyhöjden, så jag kan bara gå direkt ut i naturen. En annan grej är att springa för att må bra och rensa tankarna lite.

Nyfiken på att bli en kollega till Erik?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb