"Att kunna arbeta hybrid och från olika platser ger mig en känsla av kontroll över mitt liv och min tid"

Moa Hammarbäck

Frontendutvecklare Uppsala

Möt Moa Hammarbäck, frontendutvecklare i Uppsala och ett riktigt energiknippe. Nyfiken på hur man får ett perfekt upplägg med work-life balance? Lär dig av Moa, för hon är någonting stort på spåren.

- Hej Moa, berätta om dig själv

​​Moa heter jag, 28 år och uppvuxen i den lilla byn Norberg. Min resa till Webstep i Uppsala har varit en färgsprakande förändring från service- och säkerhetsbranschen till en värld präglad av kreativitet. Tre år in i äventyret är jag där jag vill vara; omgiven av nya utmaningar och spännande möjligheter.


Mitt liv utanför jobbet är ett äventyr i sig. Jag älskar att utforska naturen, oavsett om det är genom löpning, längdskidor eller vandringar med min hund. Nyligen skaffade jag ett taktält, ett steg mot mer remote-arbete i naturens lugn. För mig handlar allt om att må bra, i kropp och själ.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Min roll är frontendutvecklare med fokus på Sitevision. Efter att ha arbetat ute hos kunder en hel del, är jag nu en stolt del av vårt inhouse Sitevision-team. Det jag älskar med frontend är att jag får ge utlopp för min kreativitet och att andra får uppleva resultatet av mitt arbete.

Mitt nuvarande projekt involverar att bygga om webbplatser åt kommuner från grunden i samarbete med designpartners. Vi fokuserar på att förbättra användarupplevelsen och förenkla för redaktörer, samtidigt som vi löser utmaningar gällande tillgänglighet. Det är en spännande resa där alla bidrar och känslan vid en lyckad lansering är obeskrivlig.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Att vara konsult på Webstep är en upplevelse som ständigt utvecklar mig. Jag älskar balansen mellan att arbeta externt hos kunder och internt i vårt Sitevision-team. Det är en unik chans att suga åt mig kunskap och växa i min roll.

Stödet jag får från mina chefer och mitt team är ovärderligt. De är inte bara chefer, de är mentorer som hjälper mig att navigera genom min karriär. Våra regelbundna möten för att diskutera mina mål och utveckling ger mig en känsla av riktning och säkerhet. Efter varje uppdrag väntar nya möjligheter att utvecklas, och jag känner mig alltid uppmuntrad att sträva efter mer.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Det som verkligen gör Webstep till en speciell plats för mig är människorna. Det spelar ingen roll om det är en sommarfest, en konferens eller en vanlig dag på kontoret; känslan av gemenskap är påtaglig. Här är vi alla en del av samma team, oavsett titel eller position.

Det är en plats där VD:n sätter sig ner och pratar med dig som en kollega, inte bara som en chef. Här är vi alla “Webstepare”. Jag uppskattar också den frihet jag får. Att kunna arbeta hybrid och från olika platser ger mig en känsla av kontroll över mitt liv och min tid. Det är en frihet som berikar mitt liv på så många sätt.

- Om du kunde leda ett drömprojekt på Webstep, vad skulle det vara och varför?

För mig skulle nog ett drömprojekt inkludera följande: Nytta för andra människor, mycket engagemang och nya kunskaper. Så att få driva ett webbprojekt åt ett samhällsviktigt företag eller organisation vars nya webbplats är kritisk, där hela teamet är supermotiverade att få ut sitt budskap och vi lär oss under vägens gång låter perfekt i mina öron!

Nyfiken på att bli en kollega till Moa?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb