Webstep AB blir en del av B3 Consulting Group

Jakob Cardell

VD

Stockholm, 24 maj 2024 – Webstep AB meddelar idag att bolaget har blivit uppköpt av B3 Consulting Group. Detta förvärv, som är B3s största någonsin, innebär att Webstep AB nu blir en del av B3-familjen med cirka 800 anställda. B3 har köpt 100% av Webstep AB:s aktier och bolaget i sin helhet, vilket inkluderar cirka 80 anställda, ledningen och samtliga kundsamarbeten.

Jag är mycket glad över att B3 förvärvar Webstep AB. Vi ser fram emot att bli en del av B3s familj och har redan identifierat många synergier mellan våra snarlika kulturer och verksamheter. Detta innebär fantastiska möjligheter för våra medarbetare, med nya resurser och utvecklingsmöjligheter som stärker vår förmåga att leverera innovativa lösningar till våra kunder, säger Jakob Cardell, VD på Webstep.

Genom förvärvet får B3 en ännu starkare position på marknaden, samtidigt som vi etablerar oss i Uppsala och Umeå, vilket stärker vårt erbjudande mot både befintliga och nya kunder. B3 och Webstep har liknande kulturer med mycket hög medarbetarnöjdhet och stort fokus på konsulternas utveckling, vilket också gör bolagen till en mycket bra matchning. Vi är verkligen glada över att få välkomna Websteps medarbetare till B3 och att nu få skapa nya möjligheter tillsammans, säger Martin Stenström, VD och Koncernchef för B3 Consulting Group.

En strategisk förändring

Bakgrunden till förvärvet är att det norska moderbolaget Webstep ASA har valt att fokusera enbart på den norska marknaden som en del av sin nya strategiska riktning. För Webstep AB innebär detta nya möjligheter för tillväxt och utveckling under B3s paraply, bland annat genom nya, innovativa tjänster och att nå fler och större kunder, samt ökad kompetensutveckling för anställda. B3 ser stor potential i Websteps verksamhet och medarbetarnas kompetens inom systemutveckling, AI, Sitevision och IT-management.

Integrationsprocess och påverkan

Integrationen av Webstep i B3 kommer att ske successivt över de kommande månaderna. Websteps verksamhet fortsätter under eget varumärke tills vidare, med gradvis integration i B3s strukturer. Alla nuvarande anställningsavtal och arbetsvillkor kvarstår oförändrade. Och på kundsidan fortsätter samtliga kundsamarbeten, avtal och kontaktpersoner precis som vanligt utan några avbrott i tjänsterna.

Framtiden ser ljus ut

Framtiden för Webstep inom B3 ser mycket ljus ut. Vi kommer att fortsätta leverera högkvalitativa tjänster inom samtliga affärsområden och leveransmodeller. Som en del av B3s nätverk får vi tillgång till fler resurser och möjligheter att växa och utvecklas. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med våra kunder och partners som en starkare del av B3-familjen, avslutar Jakob Cardell, VD på Webstep AB.

För ytterligare information om B3 Consulting Group, besök deras hemsida: B3 Consulting Group.

Fler nyheter du inte får missa