Trippelcertifiering i Sitevision på Webstep

Christofer Larsén

Marknadsansvarig

Tre av Websteps utvecklare, Moa Hammarbäck, Alex Yalcin och Sofia Sandberg, blir “Certified Sitevision Solution Developer” (CSSD).

Det är mitten på juni. Semestertider står för dörren och deadlines ska mötas. Trots det väljer Alex och Sofia att ta tillfället i akt och göra som kollegan Moa – certifiera sig som Certified Sitevision Solution Developers. Efter två intensiva kursdagar och inlämningsarbete inskickat kom beskedet med perfekt timing – godkänt!


Websteps utvecklare arbetar dagligen med att anpassa och utveckla egna funktioner och moduler i Sitevision. Och som företag är Webstep ytterst måna om att alla utvecklare är certifierade för att hålla så hög standard som möjligt. Att bli Certified Sitevision Solution Developer var därför en självklarhet för de tre utvecklarna som genomgick en djupdykning i hur man på bästa sätt arbetar med kod i Sitevision.

Hör vad Moa, Alex och Sofia tyckte om certifiering och hur de ser på sitt arbete i CMS-verktyget Sitevision.

 

- Varför valde du att certifiera dig som Certified Sitevision Solution Developer?

Det var något som jag hade velat göra länge, och äntligen fanns möjligheten. Dessutom är det viktigt för uppdragsgivare och kunder att man är CSSD. Jag ska även säga att det var riktigt kul att certifiera sig, lite av en utmaning och det gillar jag, säger Sofia Sandberg Frontendutvecklare på Webstep.

Certifieringen känns också som ett naturligt steg i min egen utveckling som frontendare som arbetar med Sitevision. Jag ville verkligen bekanta mig mer med Sitevision som verktyg”, säger Alex Yalcin, Frontendutvecklare på Webstep.

- På vilket sätt kommer certifieringen att påverka ditt arbete?

I mitt nuvarande uppdrag så arbetar vi mycket med nyutveckling och uppdatering av en befintlig webbplats till mer Sitevision standard och där kommer mina fördjupade kunskaper bra till användning, säger Moa Hammarbäck, Frontendutvecklare på Webstep.

Nu vet jag mer hur Sitevision tänker och vilka rekommendationer som finns. Certifieringen kommer innebära fler roliga uppdrag och jag får arbeta med vårt team i dessa projekt, vilket i sig självt kommer att vara väldigt utvecklande, säger Sofia Sandberg Frontendutvecklare på Webstep.

- Vilka typer av projekt inom Sitevision jobbar du mest med på Webstep?

Jag har jobbat med Nacka Energi en tid nu och har precis börjat med Upplands Bro. Arbetet innefattar Webbappar i React, script moduler – ja, det mesta faktiskt. Tillgänglighet får mycket fokus, och är en viktig del av mitt arbete, säger Sofia Sandberg Frontendutvecklare på Webstep.

Jag jobbar just nu som resurskonsult så jag är ute hos en och samma kund på 100%. Det är en stor produkt och jag arbetar med den externa hemsidan, tar hand om nya sidor och tillgängliga komponenter. Det är en bra blandning av nyutveckling och förvaltning. Kul att förstå andras kod, Moa Hammarbäck, Frontendutvecklare på Webstep.

- Varför tycker du om att jobba med Sitevision som CMS?

Allt med utveckling är kul! Att bygga upp något från scratch i Sitevision, och att det förhoppningsvis blir snyggare, är väldigt givande. Och när man vid leverans får kvitto på det med nöjda kunder blir man motiverad att fortsätta, säger Sofia Sandberg Frontendutvecklare på Webstep.

Jag tycker det är bra uppbyggt för mig som utvecklare att enkelt kunna skapa redaktörs vänliga komponenter och appar. Dessutom finns det mycket bra inbyggda funktioner och tillgänglighets kontroller som underlättar mitt arbete, säger Moa Hammarbäck, Frontendutvecklare på Webstep.

- Har ni några mål efter certifieringen?

Jag skulle vilja skapa plug-ins för Sitevision Marketplace. Det är jag riktigt sugen på att utveckla. Alltid kul att bygga saker som skapar nytta och att det finns en lösning på återkommande problem, avslutar Sofia Sandberg Frontendutvecklare på Webstep.

Jag känner att det ska bli kul att applicera allt man lärt sig nu. Och precis som Sofia säger är plugins på min att-skapa-lista. Jag vill även gräva ännu djupare i tillgänglighetsanpassning, avslutar Alex Yalcin, Frontendutvecklare på Webstep.

Fler nyheter du inte får missa