Save Asmervik blir ny CEO för Webstep

Websteps nya koncernchef, Save Asmervik.

Jakob Cardell

VD Sverige

Styrelsen i Webstep ASA har utnämnt Save Asmervik som ny koncernchef och tillträder den 15 februari 2021. Save Asmervik har mer än 10-års erfarenhet från bolaget där han varit regionansvarig för kontoret i Trondheim.

“Styrelsen är stolta att kunna presentera Save Asmervik som Websteps nya koncernchef. Save har lång erfarenhet och en gedigen karriär inom IT-världen. Han har en bred kunskap knuten till både branschen och Webstep genom sin ledarskapserfarenhet och tekniska bakgrund. Vi är säkra på att han kommer fortsätta att stärka bolagets goda arbetsmiljö och skapa möjligheter för innovation och tillväxt”, säger Trond K, Johannssen, Styrelseordförande i Webstep ASA.

Save Asmervik har en Masterexamen från NTNU och har haft ledande roller i företag som EY och Equinor. Han har även arbetat i flera år för IBM och har omfattande kunskap om IT-industrin.

“Det är ett ärofyllt uppdrag och jag är stolt att få möjligheten att överta som koncernchef för Webstep. Jag känner företaget väl, från insidan sedan 2011, och jag vet vilken potential som finns hos våra kompetenta kollegor i bolaget. Genom vår verksamhetsmodell kommer vi att fortsätta leverera våra IT-konsulttjänster samtidigt som vi utökar vårt kunderbjudande genom fler team-as-a-service och projektleveranser”, säger Save Asmervik.

Sedan Arne Norheim avgick som koncernchef har Liv Annike Kverneland arbetat som tillförordnad koncernchef. Liv Annike kommer återgå till rollen som CFO och arbeta tillsammans med Save i hans nya roll som koncernchef.

“Det finns outnyttjad potential i företaget som vi anser att Save är den rätta att förverkliga. Webstep genomsyras av en professionell miljö som är erkänd och respekterad även utanför företaget. Save har redan visat upp ett starkt ledarskap i Trondheim och nu kommer han skala upp och fokusera på alla i bolaget. Det är något vi ser fram emot”, avslutar Trond K. Johannessen.

Fler nyheter du inte får missa