Webstep hjälper skolverket lansera Utbildningsguiden

Skolverket är svensk central myndighet för det offentliga skolväsendet för barn, ungdomar och vuxna samt för förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen. Webstep har tidigare varit med och skapat Skolverkets webb där implementationer av Sitevisionmiljöerna varit vår centrala del.

En plattform med samlad information för skolvalet

En viktig funktion av Skolverkets verksamhet sammankopplas nu till en sajt kallad Utbildningsguiden. Webbplatsen lanserades som betaversion hösten 2019 och Webstep har under tiden arbetat med underhållsarbete, men även med nya verktyg som levererats löpande för att nu kunna presentera sajten som en skarp version. Utbildningsguiden är en separat sajt från Skolverket med olika jämförelseverktyg för att elever ska finna vägledning i valet av skola och utbildning.

 

Utbildningsguiden ersätter tidigare sajter, till exempel “Utbildningsinfo” och “Välja skola” för att göra det enklare för målgrupperna att på ett och samma ställe hitta information och för att enklare kunna underhålla informationen. Här hittar du som användare all information och vägledning inför val av skola och utbildning, från förskola till utbildning för vuxna.

Tillgängligt för flera

Utbildningsguiden vänder sig i huvudsak till dig som är elev, förälder eller studie- och yrkesvägledare. Här finns samlad information och verktyg för att underlätta val av skola och utbildning. Du kan läsa mer om en beskrivning av skolsystemet och de olika delarna, fakta om skolval och tips och råd om vad du kan tänka på inför ett val av utbildning och skola. Målet är att göra hela webbplatsen så tillgänglig som möjlig för en bred grupp användare.

 

Bild på olika funktioner som finns tillgängligt på Utbildingsguiden.

Olika funktioner som finns tillgängligt på Utbildingsguiden.

Webbplatsen är byggd i Sitevision, vilket gör det lätt för Skolverket att skapa och ändra det redaktionella innehållet. De olika verktygen har utvecklats som WebApps i SiteVision och har underlättat de interna processerna för förvaltning och driftsättning.


– Det är alltid roligt att se nyttan av det man utvecklar och med Utbildningsguiden blir användarnyttan extra tydlig. Genom en lång betaperiod där Skolverket lyssnat på målgruppernas synpunkter och förfinat webbplatsen och verktygen har sajten blivit väl mottagen bland användarna. Teknikvalet med SiteVision WebApps har dessutom varit väldigt lyckat eftersom det förenklat både vidareutvecklingen och lanseringen av uppdaterade verktyg, säger Mathias Wrang, Team Lead Sitevision Webstep

 

Webstep som Sitevision-partner

Webstep är sedan några år tillbaka officiell silverpartner för SiteVision. Vår ambition är att fortsätta utveckla vårt partnerskap med SiteVision vilket gynnar våra kunder i flertalet områden. Inom Webstep har vi en gedigen kompetens i systemutveckling, integration och olika CMS-plattformar. Detta skapar ett bra komplement till de utmaningar och lösningar som krävs vid projekten.

 

Kontakta gärna Mathias Wrang eller David Wallin nedan om du vill höra mer!

Kontaktpersoner

Mathias Wrang

Team Lead Sitevision Stockholm

Agni Cedene

Affärsområdesansvarig Sitevision Stockholm

Fler kundporträtt