Data Scientist till Webstep i Umeå

Umeå

Tillsammans utvecklar vi framtiden inom AI 🌍 Vill du vara en del av det?

Kort om Webstep Umeå📍
2023 slog vi upp portarna till vårt femte kontor i Sverige, Umeå-kontoret! Historien bakom? En av våra eminenta Webstep:are knoppade av ifrån vårt Uppsala-kontor och flyttade tillbaka norr utöver med ambition att skapa stordåd, och så föddes Webstep Umeå❣️ 

Vi har en bredd av väl inarbetade kunder på Webstep Sverige inom allt från life science, e-handel, musikindustri, fintech, myndigheter till underhållningsbranschen. När vi söker uppdrag, är fokus att de ska kännas rätt för dig. Vi finner det självklart att du är med i valet av uppdrag och påverkar hur din vardag ska se ut!

 

👩🏽‍💻 Rollbeskrivning

Vi söker nu en kollega till vårt Umeå-kontor som också råkar vara en fena som Data scientist. Vi har kunder i regionen som behöver hjälp inom AI/ bildigenkänning mm, med spännande projekt på gång. 
AI/Analytics-området på Webstep består av en mix av Data Engineers, Data Scientists och analytiker. Vi har tillsammans med våra kunder gjort en bredd av grejer på AI-området. För att nämna några så har vi byggt rekommendationssystem för streamingtjänster, Image-recognition-system för bilindustrin, prediktiva modeller för Arbetsförmedlingen och mycket mer.

🙌🏽 Vad vi erbjuder

Att vi trivs tillsammans som Websteppare är otroligt viktigt, och i vår senaste medarbetarundersökning från 2023 angav 97% av Webstepparna att de är nöjda eller mycket nöjda med oss som sin arbetsgivare. Anledningen till att många börjar hos oss är:

 • Kompetensutveckling - Vi har avsatt pengar för din kompetensutveckling och anordnar kontinuerligt aktiviteter där vi delar kunskap med varandra och tar in experter utifrån och har under senaste åren haft besök av internationella stjärnor som Dan North, Gojko Adzic och Pat Kua
 • Familjär gemenskap - Vi gillar att umgås med varandra och anordnar olika aktiviteter som AW’s, familjedagar, träningslopp och åker på en konferensresa tillsammans varje år!
 • Spännande uppdrag - Du tillsammans med din närmsta ledare och vårt säljteam hittar det uppdrag som passar dig bäst och vad du vill jobba med!För att passa i rollen som Data Scientist hos oss tror vi att du har..

 • ... Jobbat som Data Scientist i minst 5 år
 • ... Har en bakgrund i datavetenskap, systemvetenskap eller annat relevant område
 • ... Har erfarenhet av programmering i Python och något annat språk (Java, C# etc.)
 • .. Erfarenhet utav bildigenkänning (Image Recognition, Image Classification)
 • ... Har arbetat med några tekniker såsom PySpark, NumPy, SciPy, Pandas, Tensorflow, Scikit-learn etc.
 • ... God svenska & engelska i tal och skrift
 • ... Är kommunikativ
 • ... Vill hjälpa oss förbättra vår omvärld med hjälp av AI och Machine Learning.

 

Frågor om rollen som Data Scientist hos oss på Webstep?

Kontakta Jacqueline Michie, Talent Acquisition Specialist, 070 288 10 67 eller Jacqueline.michie@webstep.se

Ansök nu!

Rekryteringen sker löpande så vänta inte för länge med att skicka in din ansökan. Vem vet? Det kanske är just dig vi behöver!


Photo by José Ramos on Unsplash
Har du frågor om tjänsten? Kontakta jacqueline michie

Som Websteppare får du