"Mycket frihet och kontroll över min egen situation gör att jag briljerar på jobbet. Det får jag här".

Sammy Ahmed

Machine learning engineer Stockholm

Säg hej till Sammy som är en del av Websteps Analytics-team. Sammy är en erfaren Machine learning engineer som ofta får leda projekt i sin roll. Läs mer om Sammy och hans inre drivkraft – att förbättra människors liv.

- Hej Sammy – berätta om dig själv

Jag heter Sammy Ahmed och bor i Stockholm. Min karriär i tech, eller inom Data science mer specifikt, började nästan direkt efter mina studier. Jag läste Elektronikprogrammet på KTH, började mitt första “Data science-jobb” på IBM i Amsterdam och hann även med både jobb och studier i Singapore däremellan.

Rastlös, fast på ett positivt sätt. Så skulle jag nog beskriva mig själv. Det jag menar är att jag gillar full fart, stor variation, saker att göra och att få nya intryck, helst genom nya människor som man träffar. Jag tror det är därför jag dras till storstäder som Singapore, men också rollen som jag har. Det rör på sig hela tiden i mitt område, så jag trivs som fisken i vattnet.

Som många andra har jag haft en del motgångar i livet, men jag försöker se dem som en del av resan. Min filosofi är: Dåliga saker kommer att hända oavsett – så ta vara på dem. Kanske finns det en lärdom värd att ta till sig?

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Jag arbetar som Machine learning engineer på Webstep. På grund av min erfarenhet i området är jag ofta inblandad i att driva projekt. Och lite förenklat handlar min roll om att realisera företagsmål med hjälp av data.


Just nu jobbar jag med två projekt för Arbetsförmedlingen. Det ena handlar om att använda data för att hjälpa arbetssökande få bättre vägledning, vilket sker genom en AI. Det andra projektet handlar om att bygga ett verktyg som ska kunna bidra till minskad diskriminering på arbetsmarknaden i Sverige.

Det är så roligt att jobba för en uppdragsgivare som har en ansvarsfull roll att minska diskrimineringen i samhället, och att få vara en del i ett större uppdrag med att minska långtidsarbetslöshet.


Sådant driver mig i mitt arbete – att automatisera och förbättra andras liv till det bättre.

- Hur är det att vara konsult på Webstep?

Man har mycket frihet och kontroll över sin egen situation och sin arbetsform. Jag briljerar verkligen när jag får ansvara för min egen arbetsinsats. Då kan jag fokusera på det jag uppskattar, vilket skapar en arbetssituation som jag trivs med.

Frihet att välja uppdrag gör också att jag kan välja något som engagerar mig. Det betyder att jag gör mer än om jag hade en mer restriktiv arbetsplats.

Att vara konsult på Webstep är lite som att frilansa, fast med ett större supportsystem som gör att man utvecklas hela tiden. Det är fortfarande jag i förarsätet, men så får man en enorm kunskapsboost och kan diskutera med andra. Kunskap och socialt utbyte i ett.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Vid det här laget har du säkert förstått att jag uppskattar frihet. Och det får man på Webstep. Jag märker även att vi är många likasinnade som valt att jobba här, vilket är riktigt kul. Vi har stor kunskapstörst och vill bli bättre, det är minst sagt en motiverande miljö.


Men jag skulle också säga att jag får balans och sinnesro på Webstep. Vad jag menar är att jag kan fokusera på att vara den bästa konsulten jag kan vara medan Webstep tar hand om det där andra: hitta uppdrag, byta uppdrag, lösa det administrativa, stötta min kompetensutveckling, utöka mitt nätverk mm. Allt det där får jag, plus annan stöttning, så att jag kan fokusera på mitt – det som jag tycker är kul.

- Var hittar du din inspiration?

Jobbmässigt är det otroligt inspirerande att verkligen försöka förenkla, automatisera och förbättra människors liv. Kalla mig lat, men hela mitt hem är ett exempel på detta. Försök att hitta något som inte kan styras av någon slags digital assistent eller AI i mitt hem.

Att bryta ny mark är också inspirerande för mig, och att tänka nytt.
Som exempel har jag aldrig riktigt varit en person som har haft “båda fötter i samma båt”. Enligt min mening finns det mycket att lära sig av att bryta ner båda “båtarnas struktur och principer” för att bygga något bättre.

Nyfiken på att bli en kollega till Sammy?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb