"Behöver jag någon gång stöd eller saknar något, så får jag alltid hjälp."

Patrik Larsson

Infrastrukturspecialist Uppsala

Möt Patrik som är en del av vårt Uppsala team. Ett team som Patrik själv varit med och startat. Patrik är specialist inom infrastruktur och ägnar gärna fritiden åt avkopplande skärgårdsliv. Läs mer om Patrik här.

- Hej Patrik – berätta om dig själv

Jag är en infödd Uppsalabo, med sambo och två vuxna barn som är 20 +. Har ett litet lantställe i Stockholms skärgård där jag försöker spendera tid. Jag har jobbat med IT sen 1985. Först 5 år inom flygvapnet och efter det på leverantörssidan. Jag har en liten annan bakgrund än de flesta andra konsulterna på Webstep, eftersom jag inte jobbat med utveckling, utan med infrastruktur. Idag skulle jag säga att mitt fokus ligger mer på DevOps och automation. Jag började på Diversify som konsult, som sedan blev Webstep, 2012. Under min tid här har jag haft 4 olika uppdrag, bland annat på Telia i 6,5 år och sedan snart 2 år tillbaka arbetar jag hos Tele2.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Min roll på Webstep är “infrastrukturspecialist” och jag sitter nu som sagt på ett uppdrag hos Tele2, närmare bestämt, TV Technology. Det som tidigare var Comhem. Det var helt nytt för mig i början, eftersom jag inte jobbat med TV infrastruktur tidigare. Jag jobbar i huvudsak med komponenter relaterade till Tele2’s streamingtjänster.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Det är alldeles utmärkt! Jag har varit i branschen länge och att ha långa uppdrag, passar mig bra numera. När jag var yngre ville jag nog har större omväxling, dvs korta och skiftande uppdrag. Skulle beskriva mig själv som ganska självgående. Det är sällan jag behöver hjälp med något, utan min relation till cheferna är mer att höra hur läget är. Men behöver jag någon gång stöd eller saknar något, så får jag alltid hjälp. Finns helt enkelt inget att klaga på!

 

Tycker också att jag har roliga kollegor, nu träffas vi inte så mycket, men när man gör det så är det alltid trevligt. Gillar också att mina chefer känns mer som kollegor, kanske är det för att jag är lite äldre än de flesta.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Det är friheten under ansvar – jag vill känna att jag kan styra över min tid och det fungerar väldigt bra. Det är exempelvis inga konstigheter om jag behöver vara ledig en halv dag, utan då arbetar jag in det under andra dagar. Det är väldigt fritt, men man måste såklart leverera.

 

Att det även finns möjlighet till kompetensutveckling är bra. Exempelvis kan jag mellan uppdragen sitta och labba och lära mig nya saker. Tycker också att lönemodellen är tilltalande – att man kan bestämma själv över pengarna man får in och att den är flexibel. Fungerar bra för mig att kunna anpassa exempelvis om jag vill spara mer till pension än ta ut lön.

- Vart hittar du din inspiration?

I grund och botten, i min yrkesverksamma del är jag teknikintresserad och då är det IT som gäller. Jag tycker om att arbeta med större, komplexa, system, jag lär mig något nytt varje dag och det blir aldrig långtråkigt. Jag gillar att göra nya saker på jobbet hela tiden och inspireras av det! Jag har ett stort intresse för idrott, var tidigare engagerad som ledare i hockey när barnen var små. Nu är det mycket att vara ute på landet och pyssla med huset.

Nyfiken på att bli en kollega till Patrik?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb