"Mitt mål är att livet ska vara mer flexibelt, och så är det verkligen på Webstep.."

Moa Othén

Data Scientist Uppsala

Säg hej till vår kollega Moa. Hon jobbar som Data Scientist på Webstep och är en del av “Scientist-teamet” på Uppsalakontoret. Visste du att Moa är något av en akrobat? Lär känna Moa och varför hon valde Webstep.

- Hej Moa – berätta om dig själv

Man skulle kunna beskriva mig som en ö-bo som flyttat till landet. Större delen av livet har jag bott på Ekerö med familjen, men har nyligen flyttat till en gård i norduppland som vi håller på att renovera. Huset behöver mycket kärlek liksom djuren i vår uppfödning, men det är ett kul projekt vi har tillsammans.


Matematik och utmaningar har alltid varit något jag tyckt om, vilket ledde till att jag valde att studera till civilingenjör på KTH med en master i tillämpad beräkningsmatematik. Innan Webstep arbetade jag på på en myndighet.


Fun fact om mig? Jag har tränat cheerleading en hel del och vann faktiskt RM-guld 2016. Numera blir det mer löpning och styrketräning även om jag stundvis saknar gymnastiken med dess laganda och målmedvetenhet.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Min roll är väldigt bred, och det tycker jag är jättekul. Det är spännande när det händer mycket och att få vara med att skapa en lösning som passar hela organisationen.

Just nu arbetar jag som Datastrateg på Hjärt-Lungfonden. Arbetet går till stor del ut på att gå igenom deras databas för att hjälpa dem att fatta beslut kring organisationens mål i framtiden, vad de strävar efter. Lite förenklat handlar mitt jobb om att sätta krav på den data och de verktyg de utvecklar.

Det här ingår i ett stort projekt hos Hjärt-Lungfonden som heter “Tekniklyftet” som bland annat handlar om att det ska bli mer GDPR-vänligt och att skapa goda utvecklingsmöjligheter i organisationen.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Jag tycker det är jättebra! Tidigare har jag behövt vara på min arbetsplats fysiskt, men nu kan jag anpassa jobbet mer efter livet istället för tvärtom.

Mitt mål är att livet ska vara mer flexibelt, och så är det verkligen på Webstep. Att vara med familjen och pendlandet har blivit mycket enklare, något som är otroligt viktigt för mig.

Som konsult känner man sig delaktig och som en del av Webstep. Trots att vi som kollegor inte alltid sitter på samma kontor så har man bra gemenskap och kontakt med alla.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Det är många faktorer som gör att jag trivs. Men något som sticker ut är att man hela tiden uppmuntras att bygga på sina kunskaper – det uppskattar jag verkligen. Min upplevelse från andra platser är att det kan vara sisådär med kompetensutveckling, eller att den kanske inte alltid passar just mina behov. Men på Webstep är det precis tvärt om. Här har jag resurser som åsidosätts för just den kompetensutveckling jag behöver och är intresserad av.

Att man breddar sitt nätverk är en annan faktor. Jag gillar att man har trevliga kollegor både på Webstep och i uppdraget. Och eftersom man vill utvecklas tillsammans inom Webstep, kollegor emellan, så finns alltid ett bollplank att vända sig till.

- Var hittar du din inspiration?

Det är motiverande att vara bland människor som verkligen kan sina saker. Och det behöver nödvändigtvis inte innebära att de kan just mitt område.

Som exempel är det några i mitt team på Hjärt-Lungfonden som är frontendutvecklare. De är riktigt duktiga och det är häftigt, för det hjälper mig att inse vad som är viktigt för dem i mitt jobb med backend. De behöver förklara sin vinkel, vilket gör att jag förstår helheten.

Annars tycker jag om att gå på konferenser för att få ny input inom mitt expertområde. Träning ger också motivation, att man får en paus från jobbet gör att man presterar bättre.

Nyfiken på att bli kollega till Moa?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan.

Alla lediga jobb