“Om det här är sant, att det kan vara så här på ett företag, så vill jag absolut jobba där

Madeleine Von Hausswolff

.Net utvecklare Malmö

Lär känna vår kollega Madeleine som tillhör vårt Malmökontor. Hon är backend-utvecklare i .Net/C#. med stor törst för kompetensutveckling och problemlösning. Upptäck mer om Madeleine här.

- Hej Madeleine - Berätta kort om dig själv!

Att bli systemutvecklare var inte alltid självklart för mig. Det fanns mycket annat som lockade och jag hade en del andra ambitioner som att bli språklärare, översättare eller att arbeta med konst. Men jag påbörjade ändå en utbildning i interaktionsdesign – och det är jag tacksam för. Efter att ha jobbat i it-branschen några år fastnade jag för backend! ! Och jag trivs otroligt bra med det.

Jag bor med min familj i Dalby och familjelivet är viktigt för mig. Vi har två pojkar med spring i benen och en minst lika busig katt. På fritiden lyssnar jag på en salig blandning av böcker, poddar och musik. Det kan vara skönlitteratur, personlig utveckling, fransk pop-musik och diverse p1-program. Samtidigt som jag lyssnar kan jag påta i trädgården, laga mat eller göra annat i hemmet. Detta varvar jag med att sjunga i lunchkör i Malmö. Det är sån härlig gemenskap och glädje att få ha musik i sitt liv!


- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Jag jobbar som backend-utvecklare i .Net/C#. En roll som bara har blivit bredare och bredare med tiden.

Just nu arbetar jag på Sony med Azure. Vi arbetar i ett team på 4-5 personer som startar upp nya projekt. Lite förenklat är syftet att gå över till Azure och lägga upp allt i molnet. Det handlar inte bara om att förstå utan också att designa ett system. Analysdelen kommer spela en avgörande roll då begränsningarna är ganska få och det handlar om hitta lösningar på hur man ska genomföra idéer.


Nyutveckling är lite av ett drömarbete för mig. Och det blir många diskussioner om vad som ska göras. Jag trivs som fisken i vattnet när jag får vara med i hela processen ända fram till leverans. För mig är delaktighet viktigt, att förstå varför och få nya perspektiv så att man utmanar sig själv.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Jag har varit konsult på Webstep i närmare fyra år nu och skulle säga att man får det bästa av två världar. Man får stöd från Webstep när man behöver det och väl ute på uppdrag så är man som en anställd på det företaget.

Som en problemlösare gillar jag utmaningar. Det får jag verkligen på uppdragen som jag arbetar på. Samtidigt är det skönt att få nya perspektiv och att bli inspirerad, vilket jag känner att konsultlivet på Webstep ger mig. Det finns alltid någon att prata med. Det blir också lättare att hänga med i vad som händer i branschen på grund av kulturen som finns på Webstep där alla konsulter hela tiden vill och uppmuntras att utvecklas. Det passar mig perfekt.

 

Som konsult på Webstep får man också ett oerhört stort nätverk och träffar människor i sin bransch som man annars inte hade träffat.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Jag kände redan i första intervjuerna att det kändes helt rätt. Det kom lite som en chock, jag kunde liksom inte föreställa mig att det kunde finnas en sådan plats där man delade samma värderingar som jag. Så jag sade till mig själv:

“Om det här är sant, att det kan vara så här på ett företag, så vill jag absolut jobba där.”


Websteps idé är att stödja utvecklarna så att vi kan göra ett bra jobb, inte att vi som anställda ska tvingas in i en förutbestämd kultur. På andra företag kan man uppleva att man blir nästan blir tillsagd hur man ska tycka och tänka. Men här på Webstep fungerar det annorlunda. De frågar och lyssnar hur vi konsulterna vill ha det för att trivas bättre. Strukturen är platt och det är mycket frihet under ansvar.

För mig är kompetensutveckling bland det allra viktigaste. Men att kombinera det med familj och jobb är inte helt lätt. På Webstep får jag stöd att kompetensutveckla mig på olika sätt så att man hela tiden kan bli bättre. Webstep tar verkligen kompetensutveckling på allvar genom att arrangerar kompetenskvällar, helger och event där man diskuterar. Jag går även på konferenser emellanåt och får möjligheten att certifiera mig.

Jag trivs otroligt bra med mina kollegor och det är en väldigt avslappnad atmosfär. Man kan vara den man är, helt enkelt. Oavsett vilket team man jobbar i så blir man lyssnad på och känner sig som en del av företaget.

- Vart hittar du din inspiration?

Om jag ska vara ärlig så är arbetets natur väldigt inspirerande. Att få vara kreativ i mitt dagliga jobb är viktigt och gör jobbet roligt. Men såklart finns det andra inputs också.

Det blir mycket bloggläsande med alla typer av ämnen, inte bara mitt område. Ofta inspirerar även samtal med kollegor som ofta har nya sätt att se på problem.

Rör vi oss längre bort från “jobbsfären” så hittar jag mycket inspiration när jag återhämtar mig (som är otroligt viktigt!). Träning, sjunga och att vara ute i naturen med min kamera är ett utmärkt sätt att hitta bra balans. Eller som jag ser det, man jobbar tillsammans med hjärnan istället för emot så att man senare kan lösa problemen. Det funkar!

Nyfiken på att bli en kollega till Madeleine?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb