"Min första vecka på Webstep: Jag kan inte fatta att jag får betalt för det här, det är ju så kul"

Jennie Holm

systemutvecklare Stockholm

Lär känna Jennie Holm som är en del av Stockholmskontoret. Jennies naturliga förmågor gjorde att hon helt oväntat snubblade in på systemutveckling – och det är vi glada för. Upptäck mer om Jennie här.

- Hej Jennie – berätta om dig själv

Jag är uppvuxen i södra Stockholm där jag nu bor tillsammans med vänner sedan några år tillbaka. Lite mer än ett decennium har nu passerat sedan jag först började som arbeta som konsult.

Om jag hade sagt till mitt 20-åriga jag: “Du ska jobba med systemutveckling” så hade jag aldrig trott det. Men så hände något när jag arbetade som administratör på Statoil. Jag märkte att jag hade lätt att förstå mig på system och blev ganska snabbt systemförvaltare. Men jag kände att delarna som jag tyckte var roligast med min roll var problemlösning. Jag bestämde mig för att prova att byta sida i systemutvecklingen och börja programmera. Därför hoppade jag på en YH-utbildning i Java och jag blev helt hooked.

Det kanske låter konstigt men gnistan som startade mitt intresse för utveckling var faktiskt Excel och att lära mig formler på Youtube. “Det här var ju riktigt användbart att kunna automatisera”, tänkte jag och resten är historia.

Jag har hållit på en hel del med Roller Derby senaste åren och har väl nästan alltid stått på ett par skridskor i någon form. Annars har jag lätt för att nörda ner mig i diverse intressen, som nu senast är det brödbakning som gäller.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Just nu arbetar jag på stort internationellt teknikföretag i ett “Webstep-team” tillsammans med fyra andra kollegor från Webstep. Det jag tycker absolut mest om att jobba med är backend och devops – och det får jag göra här!

Det är spännande att få jobba på ett uppdrag med ett bolag som är så framåt och som använder så pass avancerad teknik. Jag får vara med testa på sådant som är “cutting edge” både gällande verktyg och metodik.

Vårt team jobbar med att bygga och att knyta ihop alla komponenter i ett och samma interface via ett API. Det är stort, omfattande och på hög nivå. Och vår kund har i sin tur riktigt stora kunder, vilket gör det hela extra intressant.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Jag har varit konsult i nästan hela mitt yrkesliv, men nu när jag jobbar på Webstep är det första gången som jag känner att jag faktiskt tillhör konsultbolaget och är ute på uppdrag hos kund. Vi gör saker tillsammans och det är en väldigt familjär känsla.

Här får man det stöd som behövs kontinuerligt istället för att man ses några gånger om året. Min chef är själv utvecklare, vilket är ett stort plus eftersom han kan hjälpa till med både generella och tekniska utmaningar. Det känns rätt unikt.

Webstep jobbar verkligen aktivt för att jag ska få uppdrag att trivas med. Så kände jag redan från dag ett. Det fanns flera uppdrag att välja mellan och vägledning om man behövde det för att ta sig framåt. De hade mig och mina behov i åtanke för de uppdragen de presenterade mig för.


Som exempel var exakt allt nytt på uppdraget som jag är på nu. Min chef hjälpte mig att våga ta an utmaningen och jag fick dessutom stöd hela vägen. Tack vare detta har jag växt otroligt mycket.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Människorna. De är ett riktigt trevligt gäng med likasinnade som gillar att lära sig – och det med en bra attityd. Här behöver man inte vara orolig för att “se dum ut” om man inte kan eller förstår. Ingen dissar en för det. Istället så delar man med sig av kunskapen så som man ska i ett riktigt team. Det blir ofta nördigt och det är perfekt för mig.

Kompetensutveckling var en av anledningarna till varför jag valde Webstep. Alla jag pratade med innan jag började jobba här gav mig intrycket att det gjordes stora satsningar inom det här området. Nu när jag har arbetat här ett tag kan jag säga att jag är positivt överraskad över hur starkt man satsar på vidareutveckling. Vi är med på event, kurser, kompetenskvällar, certifieringar oss, åker på konferensresor och mycket mer. Man ser hela tiden fram emot nya kompetensaktiviteter.

- Var hittar du din inspiration?

Jag får en kick varje gång jag löser ett problem, bygger klart en ny funktion eller lär mig något nytt. Första veckan jag arbetade på Webstep sade jag till både mig själv och andra: “Jag kan inte fatta att jag får betalt för det här”. Arbetet i sig och mina kollegor, det är min inspiration.

Nyfiken på att bli kollega till Jennie?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan.

Alla lediga jobb