"Skulle säga att det är en konstig och härlig känsla, då det inte känns som ett konsultbolag."

Gonzalo Maldonado

.NET utvecklare Stockholm

Träffa vår kollega Gonzalo som är en del av .NET-teamet på Stockholmskontoret.

Han pluggade först arkeologi, men en karriär som backendutvecklare i .NET/C#

lockade därefter mer. Lär känna Gonzalo.

- Hej Gonzalo – berätta om dig själv

Jag inledde min karriär med att plugga arkeologi och genomförde hela utbildningen.

Men i slutet märkte jag att det var ont om jobb för arkeologer och sadlade om. Jag letade efter något konkret och tänkte först prova säljarbete, men det var inte min grej.

 

Då pratade jag med en vän som kom med förslaget om programmering, eftersom jag alltid varit intresserad av datorer och så. Kollade vad som fanns, hittade en YH-utbildning och tyckte det var riktigt roligt. Fick jobb redan under min första praktik, vilket var ett drömscenario för mig. Började först på en webbyrå och såg då att min lärare från Nackademin hade eget företag och blev anställd där. Väldigt kul! Det var ett produktbolag och jag insåg under tiden där att jag ville testa mer och fick via mina nuvarande kollegor veta att Webstep är en bra arbetsplats. Gick på flera intervjuer, träffade David som idag är min chef, fick ett extremt bra intryck och hoppade på.

 

Jag har haft två uppdrag än så länge, det har varit olika uppgifter och nya saker utanför min comfort zone. Har fått en hel del hjälp av teamet och trivs riktigt bra.

 

Som person har jag alltid varit kreativ och bland annat hållit på med musik sen jag var liten. Ambitionen var att bli musiker, vilket jag var professionellt ett kort tag. Idag är det mer som en hobby.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Min roll är väl egentligen att vara konsult inom backendutveckling och .NET/C#. Vi har ett väldigt bra samarbete i teamet, exempelvis så tog min kollega Erik fram ett kodtest som vi alla hjälpte till med.


Så det är lite allt möjligt! I uppdraget jag har nu arbetar jag mest med React Native. Det är något som jag bara pillat med tidigare, men det har gått hur bra som helst. Det hjälper också att teamet har förståelse och gett mig utrymme att komma in i rollen.

- Hur är det att vara konsult på Webstep?

Jag har aldrig varit konsult tidigare, men hört historier och har vänner på andra konsultbolag. Skulle säga att det är en konstig och härlig känsla, då det inte känns som ett konsultbolag. Jag har en väldigt bra och nära kontakt med min chef David och mina kollegor i teamet på Webstep. Det är riktigt nice att ha det, eftersom det ger en familjär känsla!

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Det är främst att jag känner 100 % stöd från alla om något skulle vara problematiskt. Jag har exempelvis varit med om att det blev rörigt på ett uppdrag och fick ett extremt bra stöd från David och mina andra kollegor i teamet.

- Var hittar du din inspiration?

Jag är som sagt väldigt kreativ och lyssnar på all möjlig musik och blir inspirerad av det. Sen läser jag väldigt mycket böcker, både skönlitteratur och programmering. Jag pratar även mycket med min kollega, Åke. Vi kan snacka kod hur länge som helst och då komma på 20 olika projekt som vi inte hinner med. Men förhoppningsvis tar vi tag i något framöver.

Nyfiken på att bli en kollega till Gonzalo?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb