På Webstep får jag verkligen möjlighet att utvecklas på alla plan.

Elias Wigsten

Javautvecklare Stockholm

Möt Elias, systemutvecklare som framför allt är inriktad på Java. Elias är en del av vårt kontor i Stockholm. Vid sidan om utvecklandet tar intresset för musik en stor plats.

- Hej Elias – berätta kort om dig själv

Ja, vem är jag? Jag gillar musik väldigt mycket och att gå ut och dansa. Jag kommer från Gotland och flyttade till Stockholm när jag var 19 år. Jobbade med sälj i 10 år och gick sen över till programmering. Jag började själv med ett start up-företag och behövde då kunna programmering, så då lärde jag mig det och sedan har det fortsatt.

 

Tycker om den logiska utmaningen och har hållit på mycket med 3D-pussel och Rubiks kub. Nu har jag jobbat i 5 år med programmering och även gått en 2-årig YH-utbildning.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Jag är systemutvecklare och konsult, framför allt inriktad på Java. Men min YH-utbildning var webbutveckling med inriktning på E-handel, så då blev det en del HTML, CSS, React.js, PHP, lite GO och en massa Java. Nu sitter jag på Bontouch och hjälper en kund. Tyvärr kan jag inte nämna vilken kund det är och därför inte berätta vad jag jobbar med. Men jag arbetar framför allt med Java, Spring Boot och även lite cloudfunktioner i TypeScript. Jag har kommit med ganska många arkitekturella förslag om hur man kan göra arkitekturen bättre, separera på projektet bättre och göra det mer distribuerat.

- Hur är det att vara konsult på Webstep?

Jag har varit här sen januari 2021. Hade inga förväntningar på hur det var att jobba som konsult och tänkte att det var kul att testa. Jag fastnade också för lönemodellen som innebär att jag slipper löneförhandla. Det är ett stort plus för mig att alla har samma utgångspunkt och att man har någon som kan förhandla priset åt en. Jag tycker att Webstep är väldigt lyhörda mot mig som konsult, de bryr sig verkligen om att jag ska trivas bra på mitt uppdrag och såna saker.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Tycker det är skönt att man får ha friheten i konsultrollen, att inte känna sig fast. Det är perfekt att få prova nya saker och bredda kompetensen, vilket jag känner att man kan göra här. Och det finns många kompetenskvällar att delta på – det är kul.

- Var hittar du din inspiration?

Jag gillar vetenskap och jag följer sidor inom bland annat fysik. Stöter jag på ett problem i jobbet, så brukar jag leta reda på det. Jag använder främst Google för att hitta inspiration när jag behöver veta något – ”Google is your friend”. Websteps kompetenskvällar ger mig också mycket inspiration!

Nyfiken på att bli en kollega till Elias?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb