"Jag får jobba med lika­sinnade som gillar teknik och brinner för kompetens­ut­veckling, precis som jag."

Dan Strandberg

Frontend-utvecklare malmö

Lär känna vår kollega Dan som är en del av Malmö-kontoret. Han har jobbat med ett gäng spännande tekniker som Elixir, Node och React. Precis som många av oss på Webstep, gillar han även att kompetensutvecklas och lära sig nya tekniker. Upptäck mer om Dan här.

- Hej Dan – berätta om dig själv

Jag är 37 år och bor i Västra hamnen, Malmö, sedan ungefär 5 år, där jag trivs väldigt bra. Har jobbat med utveckling i cirka 7 år. Jag började innan mina programmeringsstudier och det mesta har jag lärt mig själv på fritiden. Jag sitter ofta kvar efter jobbet om frun tillåter, då kodar jag och lär mig nya saker. Utanför jobbet umgås jag mycket med vänner, gillar att träna i perioder och jobbar med calisthenics/kroppsviktsträning. Har bland annat romerska ringar och pull up-bar hemma, så det är lätt att träna.

 

Min karriär började redan innan jag blev klar med mina studier med ett jobb på distans. Efter det var jag på Prisjakt i cirka 4 år som PHP-utvecklare. Men jag gick mer och mer över till Node och React, som jag ungefär de sista 2 åren jobbade mest med. Har alltid gillat FrontEnd och kunde redan grejerna, då jag suttit mycket på fritiden. Efter det gick jag vidare till ett företag som hade Elixir och Elm i sin techstack, två programmeringsspråk som jag kodat i rätt mycket på fritiden.

 

Jag ville sen vidare där jag kunde påverka mer när det gäller designbeslut och signade upp mig på plattformen Demando. Av de förfrågningar jag fick var Webstep mest intressant, eftersom man satsar mycket på kompetensutveckling, som jag gillar. Nu har jag varit här sen april 2020 och har redan hållit i två Tech talks – ett i Elixir och ett i CSS Magic. Det har varit väldigt kul.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Min roll är som konsult med fokus på FrontEnd. Jag kan ju även Elixir som är mer BackEnd, fast det är mer ett eget intresse. Jag skulle kunna kalla mig fullstack, men med fokus på FrontEnd. Just nu arbetar jag på Ikea med Svelte och Nodejs på backend. Arbetar även mycket med HTML, CSS och JavaScript, där JavaScript är mitt huvudspråk.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Det är väldigt kul. Sitter just nu med projekten på Ikea där vi bygger roliga saker! Det känns bra att man har mycket att säga till om i teamet, det märks att man värdesätts. Sen gillar jag också våra kompetenskvällar, där jag får höra vad andra har lärt sig.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Jag får jobba med likasinnade som gillar teknik och brinner för kompetensutveckling, precis som jag. Det är första gången jag jobbar som konsult. Och jag tycker om det, man har i bakhuvudet att det finns valmöjligheten att byta uppdrag. Det är lättare än att byta jobb, vilket känns väldigt skönt. Jag kan anta nya utmaningar, testa nya saker, flagga för det och se vad som finns där ute.

- Var hittar du din inspiration?

På Twitter! Jag följer väldigt många, men postar inte själv. Jag följer personer i branschen som jag ser upp till. Det kan vara allt från profiler inom JavaScript och CSS till HTML och Elixir. Jag läser mycket av vad de delar och försöker hänga med i det. Känns som att de största profilerna är som ett stort kompisgäng och de taggar varandra i många olika inlägg. Det är kul. Jag får mycket information därifrån, faktiskt!


Youtube fungerar också bra och jag kan hitta mycket inspiration där. Men ibland räcker det att bara ta en promenad för att få bränsle till inspiration och nya idéer.

Nyfiken på att bli en kollega till Dan?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan!

alla lediga jobb