"Man får verkligen breddade vyer utanför sitt expert­område – och det är sjukt kul!"

Alexander Thulin

frontendutvecklare Malmö

Vi riktar strålkastarna mot kollegan Alexander som är frontendutvecklare på Webstep i Malmö. Lär känna Alex och hur att vara “lite halvgalen” i att lära sig nya saker driver honom framåt.

- Hej Alex – berätta om dig själv

Mitt intresse för programmering och webbdesign har nog funnits med i större delen av livet skulle jag säga. Första programmeringen läste jag dock på gymnasiet och därefter studerade jag Interaktiva Digitala Medier på Linnéuniversitetet som bara bekräftade min förkärlek till webbdesign.

Nyligen flyttade jag och min sambo – tillsammans med våra två hundar – till ett hus strax utanför Eslöv. Att gå från att bo i lägenhet till hus, med trädgårdsarbete, odlande och allt annat det för med sig, har varit en positiv förändring. Jag är en glad husägare.


Fun fact om mig? Jag skulle beskriva mig som lite “halvgalen” i lära mig nya saker, vilket resulterar i att jag lär mig saker som att dyrka lås (för skojs skull) eller börjar träna brasiliansk jiu jitsu. Vem vet vad jag lär mig härnäst.

- Vad är din roll på Webstep och vad arbetar du med just nu?

Jag jobbar som frontendutvecklare i ett så kallat "enabling team" på IKEA. Vi bygger en rumsediterare som kommer att användas av andra teams på IKEA (IPEX/avdelningen).

Det är första gången som jag arbetar i ett team som skapar en core-funktionalitet, och det är lite nytt från det jag har jobbat med innan. Som exempel får jag sitta med uträkningar och nästan hela vår produkt ritas ut i ett canvas, till skillnad från att jobba med bara DOM element. Agilt och utvecklande!

På IKEA har jag börjat jobbat en del med Svelte, ett ramverk jag inte har arbetat med tidigare. Det var något jag bara fick “plocka upp” under projektets gång. Men det är delvis det som är roligt med att vara konsult; att lära sig något nytt på nya uppdrag.

- Hur det är att vara konsult på Webstep?

Det känns bra. Jag har ett team på IKEA, men samtidigt har jag alla på Webstep som man kan umgås med, ta en AW med, luncha med mm. Det känns som om man har två team i stället för ett.

Det finns mycket resurser att nyttja på Webstep för alla som vill, vilket gör konsultlivet roligare. Jag upplever det som att man lätt får uppdrag som man trivs att vara på, samtidigt som friheten är större och pressen mindre.

- Vad är det som gör att du trivs på Webstep?

Att kunna välja uppdrag är definitivt en sak som gör att jag trivs på Webstep. Det är lätt att hitta något nytt om man inte trivs, inget är ristat i sten. Och eftersom jag har en bra dialog med min chef så känner man sig alltid förstådd.

På Webstep är det mycket fokus på vidareutveckling och kompetensutveckling. Det är alltid något som händer och intressanta topics att välja bland för att bli bättre. Som exempel har vi många knowledge boosts och snart har vi en scrumaster-utbildning som jag har valt att gå.

Min upplevelse är att man inte har samma möjligheter för kompetensutveckling på produktbolag, t.ex att man inte kan gå en scrum master-utbildning såvida man inte ska jobba med det. Det är lite mer stängt. Här är man mån om att jag ska lära mig fler saker. Man får verkligen breddade vyer utanför sitt expertområde – och det är sjuk kul!

- Var hittar du din inspiration?

För mig är det en kombination av många saker, både kollegor på Webstep och uppdraget. Kompetensen är bred och deras erfarenheter kommer från olika vinklar.

Sedan läser jag en del på nätet för att hänga med vad som händer i mitt expertområde. Som exempel så började jag nyligen lära mig Rust. Det är inte förvisso inte frontend, men syftet var mer att bredda min perspektiv och kompetens.

Ett litet tips för inspiration är att göra faktiska projekt och sedan utvärdera var man saknar kunskap för att sedan leta rätt på sätt att fylla dessa luckor. Det brukar resultera i en givande resa som bjuder på mycket inspiration.

Nyfiken på att bli kollega till Alex?

Vi söker alltid duktiga kollegor till oss på Webstep. Läs mer på våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan.

Alla lediga jobb